Våra bilar blir allt dyrare och exklusivare och i takt med detta så ökar även risken för att biltjuven ska titta förbi i akt och mening att ta för sig. Antalet stulna bilar ökar för varje år. Men det finns hjälp att få. Ett billarm brukar göra susen.

.
Nya bilar är fyllda till bredden med dyrbar elektronik. Utan överdrift kan man säga att de flesta bilar på våra vägar är rullande skattkistor. Detta gör våra bilar till begärligt stöldgods som kan få vilken tjuv som helst att börja dregla.
.
Många lyxbilar som blir stulna brukar ganska snabbt skeppas ut ur landet för att säljas till mindre nogräknade återförsäljare i andra länder, främst de forna öststaterna. Den här marknaden beräknas omsätta hundratals miljarder kronor varje år. Det är därför ganska lätt att förstå hur stor marknaden för stulna bilar är. De bilar som inte försvinner ut ur landet brukar vanligtvis slaktas och därefter säljs bildelarna på andrahandsmarknaden. Många säljsidor på internet brukar, enligt polisen, vara fulla av stöldgods. Det gäller därför att se upp och vara extra vaksam när man shoppar på sådana sidor.
.
Men hur ska man då gardera sig mot ovälkomna påhälsningar hemma i det egna garaget? Hur gör man för att skydda sig mot att bilen blir stulen på stan? Finns det något patentsäkert sätt att förhindra tjuvarna från att stjäla bilen om man bara springer in i affären under några minuter? Svaret på dessa frågor är ett klart och tydligt JA. Det finns bra och närmast idiotsäker hjälp att få för den som inte vill få sin nya och fina bil stulen.
.
Om du tar kontakt med en firma som säljer och monterar in billarm och ber dem hjälpa dig så kan du ganska snart sova lugnt på nätterna. Bästa sättet är att låta installera ett billarm som är direktkopplat till SOS Alarm eller någon annan larmcentral. På så sätt är du helgarderad i och med att larmet når centralen i exakt samma sekund som tjuven gör första ansatsen till att försöka bryta sig in i din bil.